+90 212 438 33 18 (PBX)

HELAL YAŞAM REHBERİ 96. SAYI ÇIKTI!

Kurban ibadeti bizi, Hz. İbrahim Aleyhisselam’ın itaatine, Hz. İsmail Aleyhisselam’ın teslimiyetine yönlendirerek hayatın sıkıntı ve imtihanlarına karşı Rabbimize kurban olma ve O’na dost olarak sıkıntılarımıza çözüm bulma yollarını gösterir. Müslüman bir toplum oluşumuzun bir diğer önemli dinamiğimiz olan çoluk çocuk ailecek kurban kesme sevinç ve mutluluğumuzu da rahatımız için batı ithal malı olan “Hedonizm” uğruna feda ediyoruz. Kurban kesme vecibesi olan kardeşlerimiz de bu vecibelerini birilerine havale etmekten tarafa meyil gösteriyorlar. Böyle olunca irili ufaklı dernekler, vakıflar, firmalar, hatta market zincirleri alesta, adeta yarışıyorlar. Kimi kurban fiyatının ucuzluğu ile cezbetmeye çalışıyor, kimi hemen birinci günü eve teslim 5 kg et vadediyor. Kimi dünyada en aç insanların bulunduğu yerlerde keseceğini acıklı edebiyatlar yaparak ikna etmeye çalışıyor. Bu dertle yola çıktığımız sayımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “Bayramlarımız Bizi Terk Etmeden!” konulu makaleyi kaleme almıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendi “Kurban ve Fedakârlık Nedir?” makalesi ile cömertlik ve isâr hususlarından başlayıp bugün evlatlarımızı Hz. İsmail (as) gibi yetiştirmemiz gerektiği konusunu ele almıştır.

Mehmed Zahid KOTKU (ks) Hazretleri’ne ait makalede “Bağy ve Zulüm” konusu ile zulmün çeşitlerinden bahsedilmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed YÜCEER Beyefendi “Gıda Teknolojisinde Kaçınılması Gereken En Önemli Hatalar” konusunu işlemiştir.

Dr. M. Şerafettin KALAY Beyefendi “Cahiliye Hükümleri mi Arzulanıyor?” başlığı ile hassasiyetlerini kaybeden kalplerde meydana gelen hâller üzerinde durmuştur.

GİMDES Makale Yarışması Birincisi Meliha KAÇMAZ Hanımefendi kaleme aldığı makalede “Kut’ül Amare Şehidi Dede ve Modern Dünya Gazisi Torunu” başlığı ile geçmişten günümüzde kaybettiğimiz meddi ve manevi değerleri konu alınmıştır.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu “Kurban Keserken Uyulması Gerekenler” konusunu ele almıştır.

Merhum Kimya Profesörü, GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa NUTKU Beyefendiye ait “Helal Turizim” konulu makale bu sayımızda yer almıştır.

Yüksek Gıda Mühendisi ve GİMDES Gönüllü Başkanı Mehmet Ali YAFEZ Beyefendi “Musalar Gelecek” konulu makaleyi kaleme almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY YAFEZ Hanımefendi muskat baharatı hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin “Unuttuğumuz Lezzetler” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Uzun zamandır kağıtlarda meydana gelen fiyat artışları sebebiyle dergi abonelik ücretlerinde bir güncelleme yapma mecburiyeti gündeme gelmiştir. Helal Yaşam Rehberi 1 yıllık abonelik ücretimiz 96. Sayı itibari ile 580 TL olmuştur.

🎶 Gimdes Radyo Yayını