Dünya Helale Koşuyor Ya Siz?

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

HDM Şubesi, yetkili kardeşlerimle, GİMDES genel merkezimizde 23.10.2024 çarşamba günü saat 10:00’da katılabilen kardeşlerimle yüz yüze, mazereti sebebi ile katılamayan kardeşlerimle online toplantı yapmayı Rabbim nasib buyurdu.

Toplantımıza katılan marketlerimiz: Ankara Demetevler, Etlik, Bursa Nilifer, İstanbul Başakşehir, Beylikdüzü, Sultanbeyli, Sultangazi, Zeytinburnu, Çekmeköy, Kayseri, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Isparta, Malatya, Sakarya, Konya, Erzincan, İzmir, Osmaniye, Aksaray HDM’leri ve Avusturya Viyana Helal Marketi. Katılım gösteren Market yöneticilerimize teşekkür ediyor çalışmalarına hayırlı ve bereketli olarak devam etmelerini Rabbimizden niyaz ediyorum.

Toplantımızın gündemi şöyle idi:

1.Açılış, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua,
2.HDM’nin dayandığı temel Fıkhi prensipleri konusunda GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Mustafa MERAL Hocamız’ın konuşmaları,
3.GİMDES Helal Dünya Marketleri Başakşehir Şubesi Sorumlusu Öner BULUT ’un uygulamalarda karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusundaki konuşmaları
4.“Helal Dünya Marketlerinin Denetimi ve Sertifika Uygulamaları” – HDM sorumlusu Mücteba ŞAFAK kardeşimizin konuşmaları
5.“Helal Dünya Marketlerinin gelişmesi için yapılacak çalışmalar” – GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi BÖYÜKÖZER
6.Helal Dünya Marketlerinin Dilek ve Temennileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER / GİMDES Başkanı
 

HERKES HELALE KOŞUYOR YA SİZ? 

Genelde aldığımız ürünlerin içinde ne olduğuna çoğumuz hiç bakmayız. Halbuki bize hayat nizamı olarak İslam’ı emir buyuran Rabbimiz ve O’nun Resulü bu konuda bizi uyarıyorlar.

“Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: “Size tayyib olan şeyler helal kılındı.” Allah’ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin), Allah’tan korkun. Muhakkak Allah, hesabı çabuk görendir.” (Maide,4) 

“O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” (Bakara,173) 

Devamını Okuyun