Dünya Helale Koşuyor Ya Siz?

HELAL TADINDA SOHBETLER SERİSİNE DEVAM EDİYORUZ

İlk denemesini 14 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ve takipçilerimiz tarafından sevilerek takip edilen “Helal Tadında Sohbetler” serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ayda bir kez gerçekleştireceğimiz bu eğitim serisinde her ay bir konu üzerinde durulacaktır. YouTube kanalımızda canlı olarak yayınlanacak olan bu eğitim serimizde sizden gelen soruları da yanıtlamaya çalışacağız.

14 Kasım Perşembe günü akşam saat 9’da GİMDES başkanı Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER hocamızın anlatımı ile “Dikkat Domuz Çıkabilir” konusu işlenecektir. Allah’ın (c.c.) haram kılmış olduğu bu hayvanın günümüzde nerelerde kullanıldığının anlatılacağı bu eğitime bütün halkımız davetlidir.

Eğitim Adı: Dikkat Domuz Çıkabilir!

Konuşmacı: Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Eğitim Yeri: GİMDES YouTube Kanalı

Eğitim Tarihi: 14.11.2024

Eğitim Saati: 21.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER / GİMDES Başkanı
 

HERKES HELALE KOŞUYOR YA SİZ? 

Genelde aldığımız ürünlerin içinde ne olduğuna çoğumuz hiç bakmayız. Halbuki bize hayat nizamı olarak İslam’ı emir buyuran Rabbimiz ve O’nun Resulü bu konuda bizi uyarıyorlar.

“Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: “Size tayyib olan şeyler helal kılındı.” Allah’ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin), Allah’tan korkun. Muhakkak Allah, hesabı çabuk görendir.” (Maide,4) 

“O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” (Bakara,173) 

Devamını Okuyun